Kategorie
Rodzaj produktu
- Żywność i pasze
- Żywność
- Pasze
- Wymaz
- Herbata i herbatki owocowe
- Jaja i produkty jajeczne
- Grzyby
- Kaszki, ryże na mleku
- Kawa palona, zielona, ziarnista, mielona
- Kawa rozpuszczalna
- Kiełbasa
- Koncentraty spożywcze
- Konserwy i marynaty rybne
- Lody
- Lody z dodatkami
- Majonezy i sosy majonezowe
- Masło i mieszanki tłuszczowe
- Mięso i produkty mięsne
- Mleko
- Mleko i produkty mleczne
- Mleko w proszku
- Napoje bezalkoholowe
- Napoje mleczne fermentowane
- Napoje mleczne fermentowane z dodatkami
- Nasiona roślin oleistych
- Nasiona roślin strączkowych
- Odżywki
- Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne
- Owoce morza
- Owoce, warzywa i przetwory owocowe i warzywne
- Pasze i surowce paszowe
- Permeat, retentat
- Popłuczyny
- Produkty mleczne w proszku
- Przekąski ziemniaczane
- Przyprawy
- Ryby i przetwory rybne
- Serwatka płynna
- Sery
- Sery z dodatkami
- Soki i nektary
- Sól
- Suplementy diety
- Surowce i przetwory zielarskie
- Śmietana i śmietanka
- Wino
- Woda
- Wyroby cukiernicze
- Wyroby garmażeryjne
- Wyroby piekarnicze, pieczywo
- Zboża i przetwory zbożowe
- Zioła
- Świeże/mrożone owoce/warzywa
- Żelatyna
- Żywność zawierająca czosnek/cebulę
- Zboża i rośliny strączkowe
- Herbata, herbata owocowa, herbata ziołowa
- Kawa
- Napoje energetyczne
- Napoje alkoholowe
- Ekstrakty kawowe
- Herbata
- Indyk
- Koń
- Kurczak
- Wołowina
- Owca
- Przeżuwacze
- Zielona kawa
- Dodatki do żywności
Rodzaj badania
- Liczba
- Obecność w 0,0001g
- Obecność w 0,001g
- Obecność w 0,01g
- Obecność w 0,1g
- Obecność w 1g
- Obecność w 5g
- Obecność w 10g
- Obecność w 25g
- Obecność w 30g
- Obecność w 50g
- Obecność w 65g
- Obecność w 75g
- Obecność w 100g
- Obecność w 125g
- Obecność w 250g
- Obecność w 325g
- Obecność w 350g
- Obecność w 375g
- Obecność w 750g
- Obecność w 0,001ml
- Obecność w 0,01ml
- Obecność w 0,1ml
- Obecność w 1ml
- Obecność w 10ml
- Obecność w 25ml
- Obecność w 50ml
- Obecność w 100ml
- Obecność w 250ml
- Obecność w 900ml
- Temperatura 10°C
- Temperatura 15°C
- Temperatura 20°C
- Temperatura 25°C
Badania alergenów - Gwarancja bezpieczeństwa żywności
Eurofins, wiodący dostawca usług analitycznych, oferuje kompleksowe badania alergenów w produktach spożywczych. Nasze zaawansowane metody laboratoryjne umożliwiają precyzyjną identyfikację i kwantyfikację substancji potencjalnie alergizujących, wspierając producentów w zapewnieniu bezpieczeństwa konsumentów oraz zgodności z obowiązującymi regulacjami prawnymi.
Zakres badań obejmuje szeroki spektrum alergenów, w tym:
• Gluten i białka zbóż glutenowych
• Komponenty mleczne (kazeina, laktoza)
• Orzechy i nasiona (włoskie, ziemne, laskowe, sezam, gorczyca)
• Produkty pochodzenia zwierzęcego (ryby, skorupiaki, mięczaki, jaja)
• Rośliny strączkowe i warzywa (soja, seler)
• Dodatki do żywności (siarczyny, lizozym)
Według ekspertów z branży spożywczej, liczba alergii pokarmowych znacząco wzrosła w ciągu ostatnich kilku lat. Niektóre alergie związane z żywnością mają istotny wpływ na jakość życia, a w przypadku wstrząsu anafilaktycznego może dojść do jego zagrożenia.
Nietolerancje pokarmowe (np. glutenu, laktozy) lub choroba trzewna stają się jednymi z najczęściej występujących chorób genetycznych w Europie.
Pragniemy poinformować, że zaprezentowane poniżej badania są tylko częścią możliwości firmy Eurofins. W celu poznania szerszej oferty prosimy o kontakt z wyceny@eurofins.pl.
515,00 zł
Cena netto: 418,70 zł